Naar winterbanden wisselen

Vanaf eind september is het aangeraden om uw zomerbanden voor winterbanden in te wisselen. Vanaf oktober is de kans op winterse omstandigheden immers groot. Door te wisselen naar winterbanden vergroot u uw veiligheid op de baan en kiest u voor een hoger comfort in de wagen. Mobiel Banden Center helpt u hierbij.

Naar winterbanden wisselen geeft u meer grip

Belgische wagens zijn standaard uitgerust met zomerbanden. Deze banden presteren goed bij warme temperaturen. Wanneer de winter voor de deur staat en de temperatuur gemiddeld niet meer boven de 7°C komt, is het aan te raden om een wissel naar winterbanden door te voeren. Winterbanden zorgen bij koude en regen immers voor:

  • Een veel kortere remafstand
  • Een verhoogde baanvastheid en hoger comfort
  • Een betere aandrijving op besneeuwde wegen

winterbanden_remafstand

Goede banden sparen u geld uit

Laat u ook niet afschrikken door kosten. Investeren in winterbanden zorgt immers net voor besparingen. U beschikt namelijk over een set zomer- en winterbanden en kunt zo elk seizoen tijdig wisselen naar de nodige banden. Zo gaan beide sets ook veel langer mee. Bovendien kunnen wij de niet gemonteerde banden voor u bewaren. Bent u geen fan van het wisselen naar zomer- of winterbanden? Kies dan voor 4-sezieoensbanden. Daarmee kunt u een heel jaar lang rondrijden.

Winterbanden bij wintervakanties

Vergeet zeker ook niet om na te kijken of het wisselen naar winterbanden verplicht is als u met de wagen op wintervakantie gaat. Sommige Europese landen verplichten u immers uw banden te vervangen bij winterse omstandigheden. Bij sneeuw geldt er zelfs mogelijk een verplichting die zegt dat u met een sneeuwketting moet rijden. Bij onze mobiele bandencentrale voorzien we u van de juiste banden zodat u zorgeloos op vakantie kunt.

winterbanden_verkeersborden

Voorkom ongelukken

Kies voor uw veiligheid en die van anderen op de baan. Maak tijdig een afspraak om te wisselen naar winterbanden en voorkom ongelukken. Wij brengen uw nieuwe banden aan huis en stockeren uw zomerbanden totdat u ze weer nodig heeft. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0489 11 51 40 en op het e-mailadres info@mobielbandencenter.be.

Alleen maar voordelen

  • U bespaart tijd én kosten
  • Ruime openingsuren
  • U beslist waar en wanneer
  • Meer dan 5 jaar ervaring

Maak vandaag nog een afspraak om uw banden te vervangen!

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte. Wij contacteren u binnen de 24 uur, ook in het weekend.

maakeenonlineafspraakbig

Maak een vrijblijvende en gratis offerte aan

Mobiel Banden Center helpt u graag verder: